čtvrtek 8. listopadu 2012

PROGRES....





Po minulé analýze rozložení denního světla v prosvětlovací štěrbině, jsem si také udělal analýzu oslunění, podle které je navrženo rozložení pobytových prostorů (pás v nejvyšší úrovni je ponechán pro zahradu, pobytové místnosti by se tam přehřívaly, pod ním jsou cely a knihovna...atd)
Upravil jsem fasádu - sjednotil jsem typy otvorů pomocí oblouků.
Nahoře je vizualizace prostoru s lávkami, kde zelená zahrada přechází do kamenné.
Přemýšlel jsem nad vitrážemi pro kostel. Rád bych použil principu dynamických vitráží, měnících se díky filmu z elektropolymeru, schopného vytvářet proměnlivé vzory v zasklení (viz obrázek níž).




Zde je řez celami a lávkami:

pátek 2. listopadu 2012

VIZUALIZACE- doplnění

vizualizace doplněna o břečťan na druhé stěně

PROGRES

pohled do zahrady kláštera




Udělal jsem vizualizaci zahrady mezí domy kláštera.
Také jsem vypracoval analýzu denního osvětlení ve štěrbině před fasádou. Jarda byl trochu skeptický ohledně správnosti té analýzy, takže ji zkonzultuju s odborníky.

Každopádně z analýzy vyplynulo, že jsem musel kompletně předělat dispoziční vazby, protože v některých místech mi to osvětlení předtím nestačilo. Nové schéma je zde:

Příští týden plánuji zajít za statikem a odborníkem na tzb.Teď řeším sjednocení vzhledu fasády (o tom jsme se bavili minule). Rád bych pro sakrální stavby ponechal obloukovou estetiku (je archetypální). Ostatní stavby měli vždy spíš utilitární pravoúhlou estetiku. Samozřejmě to neberu jako prvoplánové omezení. Budu na tom pracovat